Telefonisk
Tidsbestilling

Mandag - fredag
07:00 - 08:00

Hvad er angstlidelser?

Kender du dét når det føles som om kroppen er i alarmberedskab? Man begynder straks at tolke på denne kropslige reaktion og leder efter årsager til, at den er opstået? Symptomerne på angst kan være mange. De mest hyppige er; hjertebanken, sved, rysten på hænder og i kroppen, kvælningsfornemmelse, kulde og varmefornemmelser i kroppen, svimmelhed, mundtørhed, rødmen, muskelspændinger, vandladningstrang.

Er angst en dårlig ting?

Angst er i sig selv en ganske sund og almindelig reaktion, som kroppen kan skabe. Denne reaktion var nødvendig for os som mennesker, for at kunne overleve en barskere tilværelse for mange år siden. Men det kan blive problematisk for livsførelsen og livskvaliteten i dag, hvis kroppen skaber angst, når vi skal være sammen med andre mennesker, hvis vi skal befinde os i lukkede rum eller hvis angsten "kommer ud af det blå" uden nogen beviselig grund.

Frygt og angst

Man skelner imellem frygt og angst. Frygt beror på en virkelig trussel (at vi faktisk er ved at komme til skade), mens angst beror på en urimelig tænkning om en ganske ufarlig situation. Angst opstår, fordi visse centre af hjernen har lært at reagere med alarm i disse ganske ufarlige situationer. Dette kan blandt andet skyldes, at vi har oplevet at andre mennesker reagerer med angst i disse situationer.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller e-mail