Telefonisk
Tidsbestilling

Mandag - fredag
07:00 - 08:00

OCD - få hjælp til behandling i Aalborg

OCD er en pinefuld lidelse, der kan føre til en ganske omfattende hindring af, at leve det liv man ønsker. OCD kan føre til isoleringstrang, undgåelse af bestemte situationer og til selvskade (overdreven håndvask, overdreven tjekkeadfærd, overdreven overvågning af sig selv og sine tanker/krop)

OCD er en lidelse, hvor personen bliver tvunget til at tænke ubehagelige tanker og evt. til at udføre ubehagelige ritualer, der kan være tidskrævende og opslidende.

Udfyld kontaktformularen og få hjælp til behandlingen af OCD hos Hanne Flyvholm i Aalborg.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller e-mail

Hvordan opleves OCD?

De fleste med OCD oplever både tvangstanker og tvangsadfærd. Man kan inddele tvangstanker i "bokse", der har hver deres tankeindhold:

  • Aggressive tvangstanker: f.eks. tanker om at hoppe ud foran et tog. Tanker om at skade sig selv eller andre med en kniv
  • Tvangstanker vedrørende forurening: Tanker om at blive smittet med farlige bakterier.
  • Seksuelle tvangstanker: Tanker (urealistiske) om at være homoseksuel eller pædofil.
  • Tvangstanker om at gemme eller hamstre: Tanker om at miste eller mangle noget vigtigt.
  • Religiøse eller moralske tvangstanker: Tanker om at have blasfemiske tanker, man kan blive straffet for.
  • Tvangstanker om symmetri og nøjagtighed: Tanker om at ting skal ligge på en helt bestemt måde eller med en bestemt orden, rækkefølge (f.eks. tage tøj på og af i en bestemt rækkefølge)
  • Blandende tvangstanker: Tanker om at man skal huske bestemte (ligegyldige) ting

(Kilde: Nicole Rosenberg, Kognitiv terapi- Nyeste Udvikling)

Behandling af OCD hos psykolog i Aalborg

Behandlingen består i første omgang i at få afdækket, hvorledes dit tankeindhold er opbygget og derved at få afdækket, hvordan du har indrettet dit liv efter OCD'ens præmisser. Mange med OCD lærer at lave aftaler med OCD'en for at kunne opretholde en nogenlunde livsførelse, men dette er en kortvarig løsning - OCD'en vil dukke op igen og igen på denne måde. Herefter vil man i behandlingen ganske forsigtigt og med stor støtte fra psykologen træne dig i at "gå op imod OCD'en".

Bestil tid på klinik i Aalborg

Med en central placering i Aalborg hjælper Hanne Flyvholm klienter fra hele Nordjylland. Her vil du møde en psykolog, der er nem at tale med og som er yderst kompetent i at behandle OCD.

Udfyld kontaktformularen her på siden og bliv kontaktet af Hanne Flyvholm i Aalborg.

OCD behandling - intensiv weekend behandling

Få hjælp til at overkomme tvangstanker og tvangshandlinger på dette to dages intensive kursus. Et kursus der tilbyder behandling efter den allernyeste forskning på OCD området.

Behandlingen: Behandlingen foregår i gruppe, hvor du kan møde andre personer med OCD, der ligesom dig er besværet af tvangstanker og tvangshandlinger. Gruppen vil bestå af maksimalt 6 personer samt to behandlere.

Hvor: Gruppen mødes på Boulevarden 30, 1. sal

Behandlere: Autoriseret psykolog Hanne Flyvholm

Hvornår: Lørdag og søndag i tidsrummet: 09:00-15:00

Pris: Kr. 3.500. I prisen er indregnet 1 times individuel forsamtale, to dages intensiv OCD træning samt opfølgning.

Kontakt Hanne Flyvholm for nærmere information på mail: hf@aalborgpsykologer.dk, telefon 31 19 33 40 eller udfyld kontaktformularen.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller e-mail

Weekendens omfang og indhold:

Vi arbejder med en behandlingsform, der hedder metakognitiv terapi. Forskellen på denne behandlingsform og mange andre terapier er, at vi i metakognitv terapi ikke beskæftiger os med indholdet af dine tanker. Dvs vi lægger ikke vægt på dét du tænker på. I stedet fokuseres der på den måde du reagerer, når tvangstanker kommer. Da vi ikke går ind i tankeindholdet vil du opleve, at metakognitive terapi er meget mere skånsomt end andre former for gruppeterapi. Herudover vil du heller ikke skulle forholde dig til de andres tankeindhold. Indholdet i tvangstankerne er nemlig ikke problemet. Alle har tanker der er grimme, ubehagelige, forbudte og uønskede. Det er dén måde du tænker om tankerne på, og den måde du kommer til at reagere på tankerne, der er det vigtige. Du kommer på den måde til at lære, at tanker ikke er farlige eller siger noget om dig som person. De har ikke noget med din personlighed at gøre. Du er blot blevet bundet fast i en ond cirkel.

Den indledende, individuelle konsultation ved Hanne Flyvholm:

På den indledende, individuelle konsultation gennemgår vi din OCD og de mønstre der er blevet pinefulde for dig. Vi skræddersyr på denne konsultation en træningsbane. Dvs en liste over hvad der er blevet besværligt/ tidskrævende i din hverdag og rangerer dem i et angst-hierarki. Dette angst hierarki skal bruges i weekenden til at lave eksponeringsøvelser. Dvs øvelser hvor du og behandleren udsætter dig for de pinefulde situationer/ fremprovokerer tvangstankerne og lærer dig at være i situationen/tanken uden at skulle reagere med modstand eller flugt.

Weekenden:

Vi mødes lørdag og søndag klokken 9:00. Her starter vi med en kort præsentation af gruppen og vores forventninger til weekenden. Efter præsentationen går vi igang med at gennemgå vores angst hierarki og gør os klar til at starte eksponeringen. Sammen med en behandler vil du blive sat i de situationer der giver tvangstanker. Behandleren er med dig hele vejen, og du er velforberedt på, hvad der skal ske hele tiden.

Vi spiser frokost sammen begge dage. Klinikken sørger for sandwich og noget at drikke. Der vil også være frugt, kaffe, te hver dag.

Eksempler på eksponeringsøvelser:

Vi arbejder ud fra en veldokumenteret teori om habituerings tilstand. Dvs at kroppen og psyken falder til ro igen, når du bliver i en angstfyldt situation længe nok. Ved at gentage denne øvelse mange gange, vil angstcentret acceptere at der ikke er behov for "alarm" mere. På den måde slukker man angst og tvangstanker.

Har du f.eks tvangstanker om at være smittet af bakterier, vil vi sammen prøve at røre ved forskellige ting, der giver ubehag. Samtidig vil vi træne dig i at undlade at vaske hænder pga tvangstankerne.

Har du f.eks tvangstanker om at være pædofil, vil vi sammen opsøge de situationer, der giver tanker. Det kunne være at gå ind i en børnetøjsforretning og se på børnetøj, se billeder af børn der leger, tænke på børn. Ved at blive i tankerne længe nok og ved at behandleren nøje guider dig til at undgå at gå ind i tvangstankerne indhold, vil du opleve at tankerne ikke længere er skræmmende. Du kommer til at lære, at tankerne er irrelevante/at de ikke har noget med virkeligheden at gøre, men at problemet er den respons du viser, når de kommer.

Dette gælder på samme måde for tvangstanker om at være homoseksuel.

Har du f.eks tvangstanker om at kunne gøre skade på andre, vil du sammen med behandleren blive sat i situationer, hvor tankerne kommer. Det kunne være at sidde med en stor kniv og tænke på at skade nogen.

Vi har i klinikken et stort lager af rekvisitter til at bringe tankerne frem (knive, reb, beskidte mønter, sprøjter, nåle, madvarer, børneting, billeder af det du er bange for, mm. Vi har ligeledes ressourcerne til at tage ud i byen til de steder, der giver tvangstanker.

Du vil blive passet på hele vejen af behandleren, og du kommer ikke ud for situationer, der er uventede. Alle eksponeringsøvelser er nøje udvalgt og gennemgået sammen med dig.

Vi glæder os til at hjælpe dig godt på vej til et liv uden OCD.