Telefonisk
Tidsbestilling

Mandag - fredag
7:30 - 8:30

Grundet travlhed er der lukket for opstart af nye klientforløb ved Hanne Flyvholm

Spiseforstyrrelser
– klinik og behandling i Aalborg

En person har en spiseforstyrrelse når vedkommendes tanker, følelser og adfærd i forhold til mad, krop og vægt begynder at begrænse livsudfoldelsen og forringe livskvaliteten. Personen bliver overoptaget af sin krop, vægt, udseende og spisning. Spiseforstyrrelser kan arte sig på forskellige måder for forskellige personer. For eksempel kan en person med en spiseforstyrrelse lade være med at spise, fordi hun eller han oplever sig selv være for tyk eller lader være med at spise af angst for at miste kontrollen over spisningen og spise for meget. Andre personer med en spiseforstyrrelse kan bevidst planlægge at spise overdrevet meget og så kaste maden op igen eller bruge afføringsmidler, for at få det ud af kroppen igen uden at tage på i vægt.

En person med en spiseforstyrrelse har foruden problemer med at forholde sig til mad, også problemer i forhold til egne tanker og følelser

Hvordan opstår spiseforstyrrelser?

Det er ingen enkle årsager til at en person udvikler en spiseforstyrrelse. Man regner med, at nogle personer kan være specielt sårbare og derfor i forbindelse med nogle udløsende faktorer kan udvikle en spiseforstyrrelse. Miljømæssige forhold som f.eks. oplevelser med forældre i barndommen kan også være vigtige for, om en person udvikler en spiseforstyrrelse. Vestlig kultur og mediepåvirkning med stærke tyndhedsidealer, specielt for kvinder, har muligvis også en vis betydning for, hvorfor nogen udvikler en spiseforstyrrelse.

Man antager også, at der kan være flere mekanismer, som er med til at opretholde spiseforstyrrelser. Disse kan være af fysiologisk, psykologisk eller social karakter.

Behandling af spiseforstyrrelser

I behandlingen af spiseforstyrrelser skal vi både arbejde med kost og spisning, men ligeledes med de bagvedliggende tanker og følelser, der opretholder denne pinefulde og i visse tilfælde livstruende lidelse.

Vi skal arbejde med:

a) Adfærden: Mange med en spiseforstyrrelse dyrker tvangspræget motion efter at have spist mad, bruger evt. tvangspræget spisning/opkastning, sult. Vi skal blandt andet arbejde på at kunne udholde, når der kommer mad i maven.

b) Følelserne der er så smertefulde at føle, f.eks. skam, skyld.

c) Evt. inddragelse af de familierelationer, hvorfra følelserne særligt har deres oprindelse.

Bestil en tid på klinikken i Aalborg

Tag det første skridt i at komme spiseforstyrrelsen til livs ved at bestille en tid hos Hanne Flyvholm i Aalborg. Her får du effektiv hjælp fra en imødekommende og nærværende psykolog.

Ring på telefon 31 19 33 40 eller benyt nedenstående kontaktformular.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller e-mail